Over ons

Met deze blog willen we een tijdje ons eetpatroon en bevindingen over ecologisch leven documenteren en delen: de momenten van grote inspiratie alsook de iets minder gedreven dagen, de knallende alternatieven, maar ook de missers.
Onderwerpen die zoal de revue zullen passeren:
  • Wat schaft de pot?
  • Wat zit er in de lunchbox?
  • Wat voor ontbijt nemen veganisten?
  • Hoe maken we schoon?
  • Wat doen we als we ziek worden?
  • Wassen wij ons en zo ja, hoe??
  • Nemen wij supplementen? Dewelke?
  • Hoe voorkomen wij ongewenste voortplanting zonder hormonale manipulatie?
  • Hoe beschermen we ons tegen ontploffende kernreactoren? Boze vleeseters? Buitenaardse wezens? Zombies? Luchtaanvallen? Neoliberalen? ...
__________________


EVELIEN bekomkommert zich om uw gezondheid.

Die van u en zichzelf, die van haar geliefden en die van de gehele aardkloot, als het moet. Sinds haar studentenleven maakte een 24/24 7/7 toegang tot het internet een geheel nieuwe kijk op de dingen mogelijk. Alles werd ondersteboven en binnenstebuiten gekeerd, alle regeltjes buitengegooid, voeding en lichaamsverzorging aangepast.

Zij bekomkommert zich eveneens veel om dieren. Daarom is zij in 2007 gestopt met vlees kopen (enkel nog binnenwurmen onder familiale dwang als student) en is ze sinds 2011 fulltime vegetariër, maar op het zeldzame yoghurtje of hoopje mayonaise na is ze veganist. Haar ingesteldheid en kijk op de wereld zijn die van een veganist... ja, ze weet het: van de zeer strikte lieden onder u mag ze dat natuurlijk niet zomaar zeggen (en misschien terecht). Ze staat in elk geval voor 100% achter de ideologie en tikt zichzelf mentaal op de vingers bij elke overtreding! (Zo goed?)

Een jaartje natuurgeneeskunde maakt bescheiden nutritionele analyses mogelijk en garandeert dat haar voedingskeuzes meestal (een zeldzaam suikerschransfest daargelaten) aan de 'alternatieve' regels voldoen: voldoende basevormende voedingsmiddelen zoals fruit en groenten (ja, wat anders?), de juiste oliën en voldoende noten en zaden. Evelien verzorgt hoofdzakelijk de fotografie en het voedingsadvies op deze blog. Ze is ook tamelijk goed in het maken van snelle (lees: luie) hapjes.


SIMON geeft graag het goede voorbeeld.

Op de vraag 'Waarom ben je veganist' antwoord hij 'Omdat ik medelijden heb met dieren' en als men dan vraagt waarom je daar in hemelsnaam zou mee inzitten (met de dieren) dan haalt hij zijn schouders op. Het is volgens hem maar menselijk om liefde en connectie te (proberen) voelen met elk levend wezen - al is het 'maar' een garnaal of slak.

Deze gezonde instelling uit zich al jaren in zijn eetgedrag. In 2007 stopte hij, na het vinden van een deftig alternatief op 'balletjes in tomatensaus', helemaal met vlees eten en enkele jaren terug liet hij de overtollige kilo's kaasvet van zich afglijden toen hij veganist werd. Sindsdien eet hij veel gezonder (op een mayonaise-crisis na) en gevarieerder. Het natuurlijke voedingspatroon van groenten, zaden, peulvruchten, .... leidde tot een emotionelere benadering van het leven en zorgde ervoor dat het gebruik van chemische producten er stap voor stap uit verdween.

Simon verzorgt de culinaire hoogstandjes op deze blog.


1 opmerking:

  1. Hi! I would like to share your recipes on myTaste.be. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic. To have a better visibility and compare the number of visits of your blog with other popular Belgian sites, install the myTaste widget.
    You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
    Hope to see you there soon :)

    BeantwoordenVerwijderen