woensdag 18 juni 2014

zomerse roerbakschotel met ananas


Dit gerecht ontdekte ik jaren geleden. Het dateert uit de tijd dat ik net begon in te zien dat het samengooien van zoveel mogelijk verschillende groenten in een wokpan niet noodzakelijk voortreffelijke nasi goreng oplevert. 
Ik begon te experimenteren met 'moeilijkere' recepten en het was toen dat ik de productkennis die zo belangrijk is om lekker eten te maken langzaam beginnen opbouwen ben. 
Zonder die kennis kan je onmogelijk improviseren in de keuken. En dat is de allerleukste manier van koken  - die volgens mij heel dicht bij de scheppende kunstvormen staat. Koken is als schilderen met smaken. Combinaties van aromatische kleuren.

De bereiding is heel eenvoudig. Je hebt (voor 2 personen) een paprika nodig, een schijf of 4 ananas, een stengel prei en een wortel. Je roerbakt alles samen, de ananas voeg je pas toe als alles bijna klaar is (zodat die gewoon mee opwarmt). Vroeger serveerde ik dit bij kip met rijst, goed aangebakken met veel sambal erover... nu heb ik op voorhand gemarineerde tempeh (bijna zwart hier, door het gebruik van nogal veel donkere sojasaus) gemaakt. 

Ook afgekoeld is dit heel lekker, zeer verfrissend en ideaal om mee te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten