vrijdag 4 juli 2014

Is het een droogshampoo? Is het een bronzer?


HET IS BEIDE!

Meng twee eetlepels arrowroot* en twee eetlepels cacaopoeder, voeg 5 druppels essentiële olie toe (optioneel) van lavendel, sinaasappel, pepermunt of eender welk ander geurtje dat jouw voorkeur geniet. Bewaart laaaaaaaang.

Droogshampoo

Breng wat van het poeder aan met een borstel zo dicht mogelijk bij de haarwortels, masseer in en kam goed door. Neen, neen, uitspoelen hoeft uiteraard niet. Kost bijna niets, bevat geen alcohol of synthetische viezigheden - doorboor je flacon dus naar hartelust! - en works like a charm! Bovendien, in tegenstelling tot droogshampoo's uit de winkel, blijft er geen grijzige schijn achter in je haren.

Bronzer

Aanbrengen zoals andere poedermake-up... dit kleurt minstens even hard, dus niet overdrijven tenzij je houdt van het hé-ik-kom-net-terug-uit-de-loopgraveneffect. Ik heb gehoord (lees: gelezen) dat je met kaneelpoeder een lichtere tint kan verkrijgen, maar ook dat het de huid mogelijk irriteert, dus ik houd het voorlopig op cacao en arrowroot voor mijn contouren. Tip: arrowroot alleen schijnt een perfect alternatief te zijn voor translucent poeder (de matte afwerking op het einde).


* Arrowroot is een bindmiddel uit de Japanse keuken. Als je dat niet meteen voorhanden hebt, kan je ook maïszetmeel gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten