zondag 23 maart 2014

INDISCHE OF OOK MULTI-CULTIROTSJES

Ballen in fase I: een papje van ui, gember, look, broccolisteel, korianderbolletjes en komijn.



Alweer een overwinning van Simon op de restjes uit de koelkast! Multicultiballetjes! Hoofdzakelijk Indisch, doch met een knipoog naar de chili sin carne van enkele dagen geleden (Mexicaans) door de rode bonen, die dan weer op hun beurt van Aziatische herkomst zijn. Ingrediënten van de kikkererwtenballetjes (buiten, uiteraard, kikkererwten(meel)): ui, tomatenpuree, garam masala, gember, adukibonen, broccoli, koriander, look en komijn.
Geserveerd als light lunch met couscous en gestoomde wortel, zoete aardappel, rode paprika, champignons, ui, één spruitje en verse look.

Een glaasje biologische rode wijn ernaast verschaft weer wat moed om verder dat helse visumsysteem te dissecteren. Lang reizen (b)lijkt ingewikkeld. Enkel vluchtje Bangkok? Niet erg ecologisch, het vliegtuig nemen. Nemen we dan maar de trans-Siberische trein tot Peking? Een Russisch visum krijg je niet zomaar. Nee, daar in Rusland lachen ze er niet mee. Gij zult boeken! Boeken bij een Russische touroperator zult gij, of 't is njet! Toch maar het vliegtuig dan?
Wij zuchten, doch zijn vastberaden weldra onze missie aan te vangen.
Missie ABV, Alles Behalve Vlaanderen. De Quest for Gobi from Nairobi en andere mopjes voor ingewijden. Stay tuned en u zal er meer - maar lang niet alles - over te weten komen.

Vrede zij met u en de reisgoden met ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten